EduLikeEduLike
Czego szukasz?
Lokalizacja...

SŁODKI STÓŁ

Kategoria: GastronomiaCzas trwania: 14 godzinTyp: Szkolenie grupoweCena: 849
Akademia Cook`n`Talk, Specjalistyczne, Gastronomia
Akademia Cook`n`Talk
(0 opinii)
Specjalistyczne
Gastronomia

Opis szkolenia

Zajmujesz się cukiernictwem? Masz już podstawową wiedzę na temat słodkości i technik ich wykonywania?

Zastanawiasz się jak skomponować desery na SŁODKI STÓŁ?

Jak policzyć odpowiednią ilość porcji dla gości i jak wycenić swoją pracę?

Dwudniowe szkolenie cukiernicze SŁODKI STÓŁ, w czasie którego dowiesz się:

jak skomponować słodki stół,
jak policzyć odpowiednią ilość porcji dla gości
jak wycenić swoją pracę
jakie słodkości są odpowiednie do słodkiego bufetu
jak pakować i transportować słodkości

Porozmawiamy o aranżacjach stołu, jakie dekoracje i triki stosować.

Uczestnicy szkolenia przygotują:

musowe mini torciki
3 różne monoporcje- w polewie lustrzanej oraz zamszu
mini deserki sezonowe
bajecznie kolorowe pralinki (pracujemy z czekoladą Callebaut - pralinki  z nadzieniem: nugatowym, kawowym, solony karmel + folia karotenowa)
makaroniki z rozpływającym się nadzieniem (różne kolory i smaki nadzienia)
cake-pops na szczególne okazje.

W czasie szkolenia zapewniamy materiały dydaktyczne, wyposażenie i produkty do wykonania słodkości, fartuch na czas zajęć, kawę, herbatę, wodę.

Szkolenie z imiennym certyfikatem.

Zajęcia w kameralnej grupie, max 6 osób.