Zajmujesz się cukiernictwem? Masz już podstawową wiedzę na temat słodkości i technik ich wykonywania?
Zastanawiasz się jak skomponować desery na SŁODKI STÓŁ?
Jak policzyć odpowiednią ilość porcji dla gości i jak wycenić swoją pracę?
Dwudniowe szkolenie cukiernicze SŁODKI STÓŁ, w czasie którego dowiesz się:
jak skomponować słodki stół,
jak policzyć odpowiednią ilość porcji dla gości
jakie słodkości są odpowiednie do słodkiego bufetu
jak pakować i transportować słodkości
Porozmawiamy o aranżacjach stołu, jakie dekoracje i triki stosować.
Uczestnicy szkolenia przygotują:
3 różne monoporcje- w polewie lustrzanej oraz zamszu
bajecznie kolorowe pralinki (pracujemy z czekoladą Callebaut - pralinki z nadzieniem: nugatowym, kawowym, solony karmel + folia karotenowa)
makaroniki z rozpływającym się nadzieniem (różne kolory i smaki nadzienia)
cake-pops na szczególne okazje.
W czasie szkolenia zapewniamy materiały dydaktyczne, wyposażenie i produkty do wykonania słodkości, fartuch na czas zajęć, kawę, herbatę, wodę.
Szkolenie z imiennym certyfikatem.
Zajęcia w kameralnej grupie, max 6 osób.