Profesjonalne szkolenie barmańskie, kierowane dla barmanów z różnym stażem, którzy chcą rozpocząć samodzielną pracę na poziomie profesjonalnym. Obejmuje często zaniedbywane podstawy alkoholoznawstwa i miksologii, wraz z degustacją, know how koktajlowe, oraz zastosowanie technik kuchennych w barze, kończąc na podstawowych zagadnieniach miksologii molekularnej.
Akademia ma na celu zaszczepienie i utrwalenie u uczestników etykiety barmańskiej oraz kultury koktajlowej, poprawienie efektywności i efektowności w pracy, a także zabawę ze smakami i sytuacjami barowymi.
Szkolenie dwudniowe, w godzinach 10-18 (16 godzin) ( z przerwą na lunch- w cenie) i zakończone egzaminem teoretycznym i praktycznym oraz imiennym certyfikatem!
Pracujemy tylko na wysokogatunkowych alkoholach i napojach.
Uczestnicy zdecydowaną większość czasu szkolenia spędzają za stacją barową, trenując przygotowywanie koktajli, gotują własne syropy, trenują przygotowywanie pianek, zajmują się podstawami zagadnień molekularnych w barmaństwie.
Szkolenie prowadzi vice mistrz Polski w VR Mateusz Środa.
Zajęcia w małej grupie maksymalnie 8 osób.