Piotr Borecki zawodowy kelner-barman który ukończył LZ o specjalizacji kelner bufetowy 1998 r. a doświadczenie zdobywał przez 20 lat na śląskim rynku pracy. Były członek i były v-ce prezes Stowarzyszenia Kelnerów Polskich, organizator zawodów gastronomicznych, pasjonat sztuki kulinarnej. Najważniejszym atutem jest długoletnia współpraca z wieloma firmami rynku gastronomicznego takie jak Makro, Iglotex, Dorado, Combi, Sommelier Dystrybucja Weindich, Centrum Kulinarne z Chorzowa itp., oraz ilość lokali gastronomicznych w których pracował. Doświadczenie i pasja z jaką wykonywałem ten zawód skłoniła mnie do ukończenia kursu pedagogicznego oraz kursu sommelierski u Michała Jancika w Krakowie. Zawód kelner nie jest łatwym zawodem a specjalizacje które musi przejść pracownik jest bardzo dużo. Barista (kelner od kawy), Barman (kelner od alkoholu), Sommelier (kelner od wina), Headweiter (szef kelnerów), Manager (kierownik restauracji) przez te lata zdobyłem doświadczenie na każdym stanowisku a energię którą posiadam wykorzystuję w nauce uczniów oraz kelnerów pracujących w zawodzie. Miałem również okazję dzięki Stowarzyszeniu Kelnerów Polskich przeprowadzić szkolenie nauczycielom szkoły gastronomicznej w Bielsku – Białej, Chorzowie, Cieszynie z “Serwisu Specjalistycznego” i “Metod sposobu obsługi”. Dzięki swojemu doświadczeniu przeprowaddzałem wiele pokazów w szkołach, Hotelach wysokiej klasy takich jak Hotel “Gołębiewski w Wiśle” czy zasiadać w Jury na zawodach kelnerskich w Zawierciu w 2014 r. oraz w 6 edycji Krakowskiego Biegu Kelnerów na targach w Krakowie.